Lappeenrantalainen Birra on vuosien myötä SaiPan faniravintolaksi vihkiytynyt paikka, joka oli remontoitu edellisen kerran vuonna 1990. Ravintolaan haluttiin tehdä kunnon kasvojenkohotus, sillä sen kalusteet ja pinnat olivat jo nähneet parhaat päivänsä. Tavoitteena ravintolauudistukselle oli parantaa paitsi palvelun laatua, mutta myös vanhojen asiakkaiden lisäksi houkutella ravintolaan uusia asiakkaita.  

3D-mallinnuskuvat ravintolan suunnittelun tueksi

Ravintolan uudistus lähti liikkeelle alkukartoituksesta, jossa loimme vision yhdessä suunnittelijan ja asiakkaan kanssa siitä, millainen lopputuloksesta halutaan. Asiakas oli myös tiiviisti mukana ideoimassa tulevaa ravintolaa sekä suunnittelun aikana että toteutuksessakin. Tarjousvaihetta helpottivat 3D-mallinnuskuvat, jotka havainnollistivat konkreettisesti tulevan ravintolan ilmettä.

Ravintolasuunnittelijana toimi Design Lightsin Eero Korpelainen, jonka tehtävänä oli suunnitella ravintolan layout eli toimivuus. Oleellista oli asiakasvirran kulun suunnittelu eli sen varmistaminen, että asiakkaat pääsevät helposti ostamaan ravintolan tuotteita esimerkiksi tiskiltä. Suunnittelijan kanssa pohdimme myös tekniikan ja toimivuuden suhdetta – missä ravintolan tekniikka olisi ja miten se vaikuttaisi layoutiin. Tekniikan rooli Birrassa onkin keskeinen, sillä ravintolaan asennettiin jättiscreeni, joka takaa asiakkaille pelielämyksiä ja ikimuistoisia yhdessäolon hetkiä. Valtavan screenin takana ovat Murean tekniset ratkaisut, joiden ansiosta pelin seuraaminen on miellyttävää ja luontevaa.

Birran ravintolauudistus

Ravintolauudistus alle kahdessa viikossa

Itse ravintolan uudistaminen sujui tehokkaasti alle kahdessa viikossa, jolloin ravintola oli suljettuna vain 12 päivää. Myös budjetti alittui erinomaisen projektinjohdon ansiosta. Murean työskentelytapaan kuuluu olennaisesti se, että koko tiimi puhaltaa yhteen hiileen ja kaikilla on yhteinen tavoite saattaa projekti onnistuneesti loppuun. Perinteinen ongelma työmailla on useasti se, että jokainen työntekijä huolehtii vain omista tehtävistään, eikä kenelläkään ole selkeää kokonaiskuvaa esimerkiksi yllättävien tilanteiden vaikutuksesta muihin töihin. Murean kohdalla näin ei kuitenkaan ole, sillä tiimityöskentely takaa onnistumisia budjetin ja aikataulun pitäessä.

Birraan toteutetun ravintolauudistuksen lopputulos oli erinomainen ja se on tuonut ravintolaan lisää uusia asiakkaita, aivan kuten toivottiinkin. Myös useat kanta-asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta ravintolan uudistuksesta. Päivitetyn ja nyt nykyaikaisen ravintolan hyvä fiilis ja tunnelma säilytettiin myös onnistuneesti. Birran voisikin nyt sanoa olevan Etelä-Karjalan paras sporttibaari – se on olohuone, jossa viihdytään pitkään!

Haluatko kuulla lisää?

Lataa casekuvaus ravintola Birraan tehdyistä muutoksista. Siinä on mm. paljon kuvia uudistuneesta ravintolasta sekä yksityiskohtia toteutuksesta. Kuvauksesta pystyy myös kätevästi vertailemaan 3D-mallinnuskuvia toteutettuihin ratkaisuihin. Lataus on täysin maksuton, eikä sido sinua mihinkään. Lataa kuvaus tästä!

Lataa maksuton casekuvaus