fbpx

hybridiopetustilat

Hybridiopetuksesta on tulossa arkipäivää yhä useammassa oppilaitoksessa. Etäopetus on saanut monet jo hyödyntämään tekniikkaa uusin tavoin.

Me Murealla uskomme hybridiopetuksen olevan tulevaisuuden normi, mutta se asettaa omat haasteensa opetustiloihin. Pelkkä tietokoneen mikrofoni ja pieni web-kamera eivät enää riitä, jos osa opiskelijoista on paikalla opetustilassa ja osa etänä omilla koneillaan. Tekniikka mahdollistaa kuitenkin tänä päivänä paljon. Enää etäosallistujilla ei tarvitse tyytyä kuuntelemaan opetusta passiivisesti, vaan he voivat osallistua opetukseen aktiivisesti. Monikäyttöiset hybridiopetustilat ja -laitteet mahdollistavat aiempaa paremman saavutettavuuden.

Hybridiopetuksen haasteena on luoda aito vuorovaikutus ja saada kaikki opiskelijat osallistettua opetukseen. Etenkin hybridiopetuksessa on tärkeää, että tekniikka on helppokäyttöistä.  Jos tekniikka tökkii ja opetuksen ohella pitää huolehtia kamerakulmista ja äänentasosta kaikki opiskelijat tasapuolisesti huomioiden, voi se pahimmillaan viedä huomiota opetukselta.

Kun tekniikka toimii, opettaja voi keskittyä tärkeinpään eli opettamiseen

Hybridi ei ole pelkkää tekniikkaa

Jotta hybridiopetustila palvelee käyttäjiä aidosti, on suunnittelun lähtökohtien oltava oikeat. Meille murealaisille on tärkeää toimittaa juuri sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu, jossa huomioidaan paitsi sopivat AV-laitteet, mutta myös tilan elinkaari ja arkkitehtuuri. Haluamme olla osaltamme tukemassa ja rakentamassa huomisen osaajia ja opetustiloja.

Onnistunut hybridiopetus tarvitsee tekniikan ohella myös toimivat tilat. Hybridiopetus on helppo huomioida suunnitteluvaiheessa, mutta myös olemassa olevista tiloista saadaan hyvällä suunnittelulla toimivat ja käytännölliset tilat hybridiopetukseen. Kun tila ja tekniikka pelittävät, voivat opettajat keskittyä työhönsä.

tekniikka opetuksen tukena

Hybridiopetustiloissa tekniikan rooli on tärkeä, mutta se ei ole suinkaan itseisarvo. Tekniikan lähtökohtana on ensisijaisesti mahdollistaa opetus, mutta myös tukea sitä. Meille onkin tärkeää toimittaa sellaisia hybridiopetusjärjestelmiä, jotka ovat helppokäyttöisiä ja yksinkertaisia käyttää. Etä- ja lähiopiskelijoiden yhdistelmä on monelle uusi asia, mutta tekniikka voi parhaimmillaan tukea myös lähiopetusta uusin keinoin.

Emme kuitenkaan jätä käyttäjiä yksin heti kun saamme tekniikan asennettua, vaan tarjoamme myös käytön tukipalveluita. Eihän siinä ole järkeä, että tiloihin hankitaan tekniikkaa, jota kukaan ei osaa käyttää! Ongelmatilanteissa saat myös avun nopeasti etäyhteyksien kautta.  

koululainen etäopetuksessa tietokoneen ääressä

alkuun pääsee kevyillä ratkaisuilla

Hybridiopetustila ei tarkoita automaattisesti suurta remonttia ja kallista hintalappua. Opetustila voidaan muuntaa hybridiopetukseen sopivaksi esimerkiksi Jabran siirrettävillä tuotteilla. 

Vipuvartta konsultaatiosta

Hybridiopetusratkaisut eivät suinkaan ole niin monimutkaisia kuin voisi kuvitella.  Meillä Murealla on vankka osaaminen erilaisten hybridiopetustilojen toteuttamisesta. Mikäli asia mietityttää, uutena asiakkaana olet oikeutettu kahden tunnin ilmaiseen konsultaatioon (arvo 180 €).

Lupaamme saada sinut oikeille raiteille siitä, mitä oikeasti tarvitset. 

Murea tarjoaa myös konsultaatiota

Yhteys

Asiakaspalvelu / Helpdesk

040 0882 921

info(a)murea.fi

Myynti

myynti(a)murea.fi

Helsinki/Pk-seutu
Kristian Sahenkari 040 560 7200

Muu Suomi
Turo Tervonen 045 643 1077
Juha Kylmänen 0400 996 890

Toimipisteet

Oulun toimipiste
Moreenitie 15 LT 2, 90620 Oulu

Helsingin toimipiste
Hankasuontie 9 B, 00390 Helsinki

Ota yhteyttä

13 + 7 =

Suomen vahvimmat
Murea Oy on Menestyjä
Murea Oy on Luetettava Kumppani
× Kysy lisää!