fbpx

Oulun BusinessAsema – muuntautuva av- ja valaistusratkaisu

Murea rakensi modulaarisen, joustavan ja älykkään av- ja valaistusratkaisun Oulun BusinessAsemalle – tilaan, josta kukaan ei osannut sanoa suunnitteluvaiheessa, mitä kaikkea siellä pitäisi pystyä tekemään 5 vuoden päästä tai miltä tila silloin näyttäisi. Lisähaasteen toi BusinessAseman poikkeuksellisen iso pinta-ala. Kaikkien tilojen av-tekniikka ja valaistus haluttiin yhden ohjaimen taakse.

BusinessAsema, älykiinteistö ja Oulun osaamisen käyntikortti

BusinessAseman suunnittelu aloitettiin 2019 vuoden alussa. Visiona oli rakentaa kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa yritykset ja kaupunkilaiset kohtaavat – lapsista eläkeläisiin, työnhakijoista työnantajiin. BusinessAseman haluttiin tarjoavan myös laadukkaat puitteet tapahtumien, kokousten, koulutusten ja muiden tapahtumien järjestämiselle.

BusinessAseman rakentaminen on osa Oulun kaupungin digistrategiaa. Tilasta haluttiin tehdä uusien palveluiden ja tuotteiden kehittämis- ja kokeilualusta ns. digitaalinen kiinteistö. Tämän vuoksi käyttöön tulevien järjestelmien rajapintojen tulisi olla avoimia, jotta niiden kautta pystytään keräämään talotekniikan dataa.

Mahtipontisesta visiosta konkreettiseksi suunnitelmaksi

BusinessAseman puolelta projektin johtajana toimi Tapio Koivukangas. Koivukankaan ajatuksena oli saada modulaarinen av- ja valaistusjärjestelmä, joka pitäisi saada jaettua joustavasti jokaiseen BusinessAseman tilaan. Laitteista pitäisi löytyä potkua ison keskustorin ja ravintolan asiakastapahtumiin, mutta niiden pitäisi skaalautua myös pienempiin tiloihin kevyesti. Tällaisella ratkaisulla tilat tulisivat palvelemaan niin isoja kuin pieniä ryhmiä ja eri kokoisia tapahtumia.

Koivukankaan ei tarvinnut painia yksikseen ideoiden ja visioiden kanssa – kumppaneita toteutukseen oli tarjolla useampia. Suurimman vaikutuksen teki Murean Turo Tervonen jo projektin alkumetreillä. Tervonen kuunteli tarkkaan Koivukangasta muuttaen hänen ajatuksensa, ideansa ja visionsa konkreettiseksi suunnitelmaksi, joita hän vielä jalosti rohkeilla ehdotuksilla. Murea pääsi mukaan projektiin alusta lähtien tehden konsultoinnin, kartoituksen, AV-kaapelointisuunnittelun, järjestelmäsuunnittelun ja kokonaistoteutuksen sisältäen asennuksen, käyttöönoton ja henkilöstön koulutukset.

” Jos Murea ei olisi ollut alusta lähtien mukana, osa ratkaisuista olisi jäänyt toteuttamatta.” Tapio Koivukangas

AVoverIP eli verkotettu järjestelmä ratkaisun selkärankana

Av- ja valaistusjärjestelmä valmistuivat melkein alkuperäisen suunnitelman mukaisesti – Mureamaiseen tyyliin budjetin rajoissa, järkiratkaisuja käyttäen ja lopputulos oli parempi mitä tilattiin. Tiloihin tehtiin AVoverIP eli verkotettu järjestelmä, joka oli paras ratkaisu BusinessAseman tarpeisiin. Verkotettu järjestelmä mahdollistaa kuvan, äänen ja valaistuksen ohjauksen verkossa. AVoverIP tuo monia hyötyjä:

  • kaapelointitarve yksinkertaistuu ja vähenee
  • rakennus- ja huoltokustannukset pienentyvät
  • järjestelmän päivittäminen on helppoa ja kustannustehokasta
  • järjestelmän ylläpito, hallinta ja valvonta onnistuu yhdestä paikasta
  • järjestelmän hallinta ja huolto onnistuu etänä

Käyttöönoton yhteydessä Murean Juha Kylmänen kävi kouluttamassa kaikki käyttäjät pienryhmissä. Kylmäsen koulutus on saanut suitsutusta osallistujilta. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, kuinka järjestelmä toimii. Kylmänen osasi astua käyttäjän saappaisiin ja nähdä tilanteen käyttäjän silmin, jolloin asioiden selittäminen ja opettaminen oli tehokasta.

”Murean kanssa työskentely oli joustavaa ja heidän tapansa tehdä asioita oli luova. Asiakaslähtöinen ote tekemiseen oli mukana alusta lähtien ja mahdolliset ongelmat ratkaistiin välittömästi. Kommunikointi toimi koko projektin ajan, ja Murean henkilökunta oli nopeasti paikan päällä auttamassa, vaikka ei olisi edes pyydetty käymään.

  

Parasta yhteistyössä oli Murean kyky hahmottaa isoja kokonaisuuksia ja nähdä pitkälle tulevaisuuteen. Murean reaktiivinen ja proaktiivinen tekeminen toi toteutukseen nopeutta ja tehokkuutta. Murean palveluita voin lämpimästi suositella erityisesti isojen kokonaisuuksien rakentamiseen, joissa tarvitaan näkemystä ja kompetenssia”.

BusinessAsema toimii Oulun osaamisen käyntikorttina. Sinne tuodaankin kaikki Ouluun saapuvat vierailijat. Ja miksipä ei – älykiinteistö järjestelmineen ja ihmisineen edustaa teknologista edelläkävijyyttä, mitä voi ylpeästi esitellä kenelle tahansa. BusinessAsema kehittyy koko ajan ja Murean rakentama järjestelmä kasvaa kehityksen mukana.

”Kovasti Mureaa kehuin, mutta se on fakta. Tämä ei ollut maksettu mainos.” Tapio Koivukangas

Murea on AV-alan ammattilainen, jonka tehtävänä on suunnitella ja rakentaa arkeasi helpottavia AV- ja valaistusratkaisuja. Kaiken lähtökohta on elinkaariajattelu – laadukkaat laitteet sekä muokkautuva ja päivitettävä järjestelmä, joka muuntautuu tilojen ja tarpeiden mukaan – jolloin tilat palvelevat pitkään. Haluamme ratkaista arjen haasteita kanssasi.

Tunnelma syntyy, kun tilan arkkitehtuuri, liikeidean mukainen sisustaminen ja tekniikan avulla luodut elämykset kohtaavat.

Yhteys

Asiakaspalvelu / Helpdesk

040 0882 921

info(a)murea.fi

Myynti

myynti(a)murea.fi

Helsinki/Pk-seutu
Kristian Sahenkari 040 560 7200

Muu Suomi
Turo Tervonen 045 643 1077
Juha Kylmänen 0400 996 890

Toimipisteet

Oulun toimipiste
Moreenitie 15 LT 2, 90620 Oulu

Helsingin toimipiste
Hankasuontie 9 B, 00390 Helsinki

Ota yhteyttä

13 + 12 =

× Kysy lisää!