fbpx

Oulun BusinessAsema – muuntautuva av- ja valaistusratkaisu

Murea rakensi modulaarisen, joustavan ja älykkään av- ja valaistusratkaisun Oulun BusinessAsemalle – tilaan, josta kukaan ei osannut sanoa suunnitteluvaiheessa, mitä kaikkea siellä pitäisi pystyä tekemään 5 vuoden päästä tai miltä tila silloin näyttäisi. Lisähaasteen toi BusinessAseman poikkeuksellisen iso pinta-ala. Kaikkien tilojen av-tekniikka ja valaistus haluttiin yhden ohjaimen taakse.

BusinessAsema, älykiinteistö ja Oulun osaamisen käyntikortti

BusinessAseman suunnittelu aloitettiin 2019 vuoden alussa. Visiona oli rakentaa kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa yritykset ja kaupunkilaiset kohtaavat – lapsista eläkeläisiin, työnhakijoista työnantajiin. BusinessAseman haluttiin tarjoavan myös laadukkaat puitteet tapahtumien, kokousten, koulutusten ja muiden tapahtumien järjestämiselle.

BusinessAseman rakentaminen on osa Oulun kaupungin digistrategiaa. Tilasta haluttiin tehdä uusien palveluiden ja tuotteiden kehittämis- ja kokeilualusta ns. digitaalinen kiinteistö. Tämän vuoksi käyttöön tulevien järjestelmien rajapintojen tulisi olla avoimia, jotta niiden kautta pystytään keräämään talotekniikan dataa.

Mahtipontisesta visiosta konkreettiseksi suunnitelmaksi

BusinessAseman puolelta projektin johtajana toimi Tapio Koivukangas. Koivukankaan ajatuksena oli saada modulaarinen av- ja valaistusjärjestelmä, joka pitäisi saada jaettua joustavasti jokaiseen BusinessAseman tilaan. Laitteista