fbpx

Sokos Hotel Seurahuone – Kunnianhimoisesta visiosta teknisesti toimivaksi av-kokonaisuudeksi

Sokos Hotel Seurahuone Savonlinnassa ratsasti 80-luvulla hotellitrendien aallonharjalla. Tiloista löytyi perinteinen vastaanottotiski, kahvila ja baaritiski. Vuosien saatossa sisustusta oli aina tuunattu vallitsevien trendien mukaan ja lopputulos oli vuosikymmenten makuinen katkarapucocktail. Vuonna 2019 oli aika tehdä massiivisia muutoksia. Tilat olivat yksinkertaisesti tulleet tiensä päähän niin toiminnallisuuden kuin ulkoasunsa suhteen.

Hotellijohtaja Kari Hännisellä oli mahtipontinen visio uudenlaisesta hämmennystä herättävästä kokonaisuudesta. Vieraan tullessa hotelliin hänen haluttiin olevan hetken hämillään – Missä ihmeessä on vastaanotto? Tilaan pitäisi saada olohuonemainen fiilis yökerhon vivahteella, työskentelytilaa ja toki hotellin vastaanotto. Kokonaisuutta täydentämään haluttiin helppokäyttöinen ja joustava av-järjestelmä, joka tuo tiloihin tunnelmaa, käytettävyyttä ja visuaalisuutta. Tahtotila oli luoda savonlinnalaisille uusi yhteinen olohuone, jossa viihdytään, työskennellään ja juhlitaan.

Visualisoinnin jälkeen Hännisellä alkoi olla takki tyhjä ja apua piti löytyä. Mukaan projektiin tuli nippu ammattilaisia sisustusarkkitehdistä, sähkösuunnittelijaan, rakentajaan – ja Murea. Murea oli Hänniselle tuttu jo aikaisemmasta yhteisestä projektista, joten luottoa löytyi heti projektin alkumetreillä.

Murea – bring vision into life

Hänninen oli alustanut sisustussuunnittelijaa vahvalla visiollaan. Suunnittelija oli luonut vision ja haluttujen toiminnallisuuksien pohjalta kolme eri aluetta: viinibaarin, olohuoneen ja co-working -tilan. Hänninen kertoi visionsa ja näytti alustavat suunnitelmat Murealle: Miten av-tekniikka saadaan tukemaan kokonaisuutta, luomaan tunnelmaa ja näyttävyyttä, tuomaan käytettävyyttä tiloihin ja että av-järjestelmä olisi vielä hyvin yksinkertainen käyttää?

Murea otti haasteen vastaan innostuneena. Mahtipontinen visio ja suunnitelma alkoivat saada tekniikkaa ympärilleen, jolla visio saatiin heräämään henkiin. Murea suunnitteli ja toteutti järjestelmän, jonka ylläpito ja laajennus olisivat mahdollisimman helppoa. Visuaalisuus ja Murean soundi kulkivat tekniikan kanssa käsikädessä luoden harmonisen lopputuloksen eikä kompromisseja tarvinnut tehdä. Kaiken pohjalle rakennettiin AVoverIP-järjestelmä, jolla ohjataan huippulaadukkaita kuvapintoja, kaiuttimia ja valoja. Verkotetun järjestelmän ykkösetuna voidaan pitää etäohjausmahdollisuutta, jolloin tarpeen tullen Murea pystyy tarjoamaan välittömästi etätukea.

Verkotettu järjestelmä oli myös helposti laajennettavissa muihin hotellin tiloihin. Tämä olikin yksi vaatimus järjestelmältä, koska hotellin 2. kerrokseen suunniteltiin remonttia. Toisen kerroksen aulatila ja co-working -tila remontoitiin jatkeeksi alakerralle. Sama olohuonemainen fiilis laajennettiin toiseen kerrokseen samoin kuin verkotettu järjestelmä.

Innovatiivisuutta ja out of the box -ajattelua

”Murean kanssa työskentely oli leppoista, ihmisläheistä ja helppoa. Olimme koko projektin ajan samalla aaltopituudella. Ja kun tipuimme välillä kyydistä, Murean pelle pelottomat nappasivat meidät takaisin kärryille. Missään vaiheessa ei tarvinnut pelätä tyhmienkään ajatusten ilmaan heittämistä – Murean porukka otti jokaisen idean ja haasteen vastaan innosta puhkuen. Yksi parhaista puolista Murean kanssa työskentelyssä oli se, että he puhuivat samaa kieltä meidän kanssamme teknisyydestä huolimatta. Toinen vahvuus oli ehdottomasti Murean koko yrityksenä, meille oli nimetty pari kontaktihenkilöä, jotka olivat koko ajan tavoitettavissa” Hänninen summaa.

Murea toimitti AV-järjestelmän kokonaistoimituksena ns. avaimet käteen -ratkaisuna. Koko järjestelmän ohjaimena toimii iPad, joita asennettiin tiloihin kolme kappaletta. Tilojen kokousten käynnistykset, sammutukset ja äänivalinnat onnistuvat helposti vastaanotosta. Vastaanoton ohjauslaitteelta hallitaan myös kaikkien tilojen valaisua ja valotilanteita. Järjestelmän käyttäminen on äärimmäisen helppoa työntekijöille eikä uusien työntekijöiden tarvitse pitkään käpistellä järjestelmän parissa, kun sen ohjaus sujuu – simppeliä, nopeaa ja mukavaa, kuten haluttiinkin.

Murea on AV-alan ammattilainen, jonka tehtävänä on suunnitella ja rakentaa arkeasi helpottavia AV-ratkaisuja. Kaiken lähtökohta on elinkaariajattelu – laadukkaat laitteet sekä muokkautuva ja päivitettävä järjestelmä, joka muuntautuu tilojen ja tarpeiden mukaan – jolloin tilat palvelevat pitkään. Haluamme ratkaista arjen haasteita kanssasi.

Tunnelma syntyy, kun tilan arkkitehtuuri, liikeidean mukainen sisustaminen ja tekniikan avulla luodut elämykset kohtaavat.

Yhteys

Asiakaspalvelu / Helpdesk

040 0882 921

info(a)murea.fi

Myynti

myynti(a)murea.fi

Helsinki/Pk-seutu
Kristian Sahenkari 040 560 7200

Muu Suomi
Turo Tervonen 045 643 1077
Juha Kylmänen 0400 996 890

Toimipisteet

Oulun toimipiste
Moreenitie 15 LT 2, 90620 Oulu

Helsingin toimipiste
Hankasuontie 9 B, 00390 Helsinki

Ota yhteyttä

5 + 7 =

× Kysy lisää!